26 Nisan 2008

Yağmur-Taner Yüncüoğlu

Küçük bir çocuktum bu eseri dinlediğimde..Küçücük kalbim titredi..Yağmur oldu gözyaşları..Bu sevgiye bu aşka hayran oldu..Canım peygamberime hayran oldu..Artık her mecliste canımız peygamberimizi anmak istediğimizde dökülen ezgi bu ezgiydi..Ama biz bu kadar sevemedik, bu kadar özleyemedik besbelli ki O'nun gibi olamadık. O'nun kadar sevemedik herkesi..
Kutlu doğum haftasında ruh iklimimize bereket olsun, yağmurlar dolsun inşallah..
Selam ve sevgilerle...

Blogları ziyaret ederken sonunuanlatma.com isimli bir sinema blogunun açıldığını gördüm. Kendim adına ve ziyaretçilerimiz adına istifadeli olacağını düşünerek tavsiye listesine aldım efendim. 4 blog yazarı tarafından açılan sitenin " sonunu anlatanlara aşina olmayan neslin blogu" olma özelliği de varmış, iyi seyirler :)

25 Nisan 2008

Yorulduk biz...


Chayden
Originally uploaded by dan_garner_s
Biz artık internlüğün bu 10. ayında çok yorulduk..çok gerildik..çok üzüldük..kimi zaman böyle yorgunluktan başımız bir yerde..kimi zaman gözyaşları..kimi zaman stres..öfke..
Anneannem diyor: kızım keşke başka bir okul okusaymışsın ne zor okulmuş böyle, harap oldun...
Ki anneannem neler yaşayıp, nasıl yorulup, maddi manevi ne sıkıntılar çektiğimizi bilmiyor bile..
Ev arkadaşım ayda 10 nöbet tutarken cerrahide, tüm gün çalıştırılıyor, bir de üstüne ceza nöbeti tutturuluyor..Gözyaşlarına biz şahitiz... Ama insanlar acımasız, insanlar duyarsız..
Ne hasta olmak kar ediyor, ne yorgun olmak..
kim eline ne kadar bir güç geçirdiyse onu sonuna kadar zorluyor..
Rabbim diyorum, iyi ki insanların eli çok uzun şeylere yetişmiyor..
Yoksa hırs ve öfke daha neler yaptırabilir insana..
Mesela, kabil olsa insanlar öfkeden birbirini yok edebilir..Elinde olsa, onun soluduğu havayı da kendi soluyup onu havasız bırakabilir..
Bir öfkelendiğinde onun canını alabilir..
Oysa Rabbim, kendisine asi kullarından bile son nefese kadar merhametini esirgemeyip es-Sabur ismi ile sabır gösteriyor...
Emrettiği hiçbir şeyi yapmayan, yahut kendisini yok sayan kullarından dahi ne havayı ne suyu, ne rızkı esirgiyor..
Oysa insanoğlu hata affetmiyor..Ufacık bir yetkiyle insanlara hükmetmeye çalışabiliyor, başkalarının gururunu incitebiliyor, rencide edebiliyor..
Tıpkı ayetteki gibi..
Şüphesiz ki insan çok cahil, çok zalimdir...
Bu cahil ve zalim yönlerimizden ve
cahil ve zalim yönlerini sereserpe ortaya döken insanların şerrinden Rabbime sığınıyorum...

Yorgun kalplerimizden duanızı esirgemeyiniz efendim..

13 Nisan 2008

Yeni bir sabaha uyanmak


Spectacular Morning
Originally uploaded by gfxmaster
Karanlık, sessiz bir gece daha bitti. Yeni bir günün başlangıcında sabahı ilk karşılayan kuş sesleriydi..Bir sabaha uyanmak ne güzeldi..Yepyeni bir sabaha, herkesten evvel, kuşlarla beraber..
Sabahı başka başka renklere boyadı kainatın farklı yerlerinde Yaratıcımız. Farklı seslerle süsledi..
Kainatın bir bölümü uykudayken, bir bölümünü sessizce uyandırdı, sessizce hayat verildi yeniden her şeye..
Nur yağdı sabahın bu ilk vakitlerinde gökten yere..Melekler kuş sesleriyle birlikte sabaha uyananların saçlarını okşayıp bir rüzgarla, tebessüm edip geçtiler..
Günün hareketli ve gürültülü saatlerinin evvelinde böylesi pür-i pak bir zaman diliminden belki haberi yoktu kimilerinin..
Ama zamanın ve sabahın Rabbi her gün, dünyanın her yerinde yeni bir sabah yarattı..Hayata yeni bir soluk katıldı, taptaze bir nefes..
Yeni sabahlara uyanabilmek,
O taptaze havayı soluyabilmek,
Sesimiz ve soluğumuzla sabah semalarına kuş cıvıltıları arasında katılabilmek dileğiyle..

08 Nisan 2008

Bu kez ziyaretçilerimizden :)


1921 Warren & Knight letter
Originally uploaded by Dystopos
Uzun süredir internete girme fırsatı bulamadığımdan bir yazı ekleyememiştim. Bir ziyaretçimizin aşağıdaki mailini okuyunca çok mutlu oldum. Kendisine teşekkür ediyor ve müsadesiyle yayınlıyorum:
.....
dogrusu bugun de yeni bir yazinizla karsilasmak umuduyla sayfaniza ugramistim. ne yalan soyliyeyim, bulamayinca kendi adima biraz burukluk yasadim.
elbetteki benim sizden boyle bir sey talep etme hakkim yok. ve biliyorum ki yazmak siparis uzerine olabilecek bir is degil. bu maili yazmamin sebebi boyle bir sipariste bulunmak degil zaten. fakat bu sefer bir degisiklik yapayim dedim. hep okudugumuz yazilarin bize hissettirdiklerini yorum olarak yazayoruz, bu sefer de okumadigim ve haddi zatinda hic olmayan bir yaziya yorum yazmis olayim dedim.

derler ki, muzikte iki ses arasindaki duraklarda ses sayilir. galiba sizin ki de oyle oldu. yazilariniz arasinda verdiginiz aralar da yazi yerine gecmis olmali ki bize bu yorumu yazdirdi. herneyse... her halukarda mutesekkiriz, onu ifade etmis olalim

selamlarimla
.....