23 Nisan 2006

Yüzünü Allah'a döndür !...

içinde leke olmazsa, ışığı olduğu gibi geçirirsin.
camın gölgesi olmadığı gibi, velilerin de gölgesi olmaz.
günahlar benliğinde lekeler bırakır
ve lekeler, gölge yapar..

içten aydınlanmaya bak!..



Kubilay Aktaş
Moral Fm Radyo Programından

9 yorum:

mirdad dedi ki...

Blogunuzda gezerken, bu postunuzla eskilere gittim. Uzun zamandır arayıp sormadığım, vefasızlık yaptığım eski bir dostumu hatırlattınız bana; Geceyolculuğu programını. Bilmiyorum postunuza aldığınız söz geceyolculugu programına mı ait, ama şu an geceyolculuğu saati :) Hayatımın en ön önemli kırılma noktasında Rabbimin ihsan ve inayetiyle tanışmıştım sevgili Kubilay Aktaş ve Geceyolculuğu programıyla. Yıllar süren arayışıma bir nokta koymuş ve beni Rabbimle tanıştırmıştı. Cok farklı yerlerde ve işlerde tüketilen ömrümün 8-9 senesinden sonra her zaman içimde hissettiğim garipliğin sebebini bulmama vesile olmuş ve aradığımın Rabbim olduğunu gayet veciz bir şekilde göstermişti daha ilk programda. Sevgili Kubilay abinin yaptığı programlar yaralanan ve örselenen ruhuma derman oluyordu. Yapılan geceyolculugu programı sanki benim için yapılıyor, sanki sadece bana konuşuluyor, birebir yüzyüze samimi bir görüşme gibi oluyordu her program. Çok istifade ediyordum. Programın bir saniyesini bile kaçırmak istemezdim. Her gece geceyolculuğu programını elimde boş bir doksanlık kaset ve teyple sabırsızlıkla bekler, programı kasete kaydederdim. Daha sonra hafta sonları kasetlere kaydettiğim programları bilgisayarımda mp3'e çevirir ve cd'ye yazardım. Ne güzel günlerdi onlar...

Geceyolculuğu programı nelere vesile olmadı ki hayatımda. En başta sevgili abilerim Metin Karabaşoğlu ve Hakan Yalman'la bizzat tanışmama vesile oldu. Cevaplayamadığım, cevabını aradığım sorularda çok yardımlarını gördüm. Rabbim onlardan ebeden razı olsun. Mevlana hazretlerini ve Mesnevisini yine geceyolculuğu programının vesilesiyle tanıdım. İçerisinde gezdikten sonra hergün ziyaret etmeden duramadığım, explorerımın açılış sayfası olan Karakalem.net sitesinden de yine geceyolculuğu programı vesilesiyle haberdar oldum. Daha neler neler...

Rabbim hayatımın en önemli virajlarından birinde engin rahmetiyle uçuruma düşmemi engelleyip önümde yeni ufuklar, yeni kapılar açmıştı. Kendisini bulmamı, Kendisine yönelmemi sağlamıştı. Rabbim sana nasıl şükredebilirim ki, Şükretme hissini veren Sen'sin. Hamdolsun Rabbim Sana, yarattığın ve hükmettiğin kainatın zerreleri adedince.

Bana uzun zamandır görüşmediğim eski ve vefalı bir bir dostumu hatırlattınız. Rabbim razı olsun sizden. Alemlerin Rabbi ilminizi artırsın, o sonsuz hakikat deryasından, ilm-i ledün okyanusundan, aşk denizinden en güzel şekilde istifade edebilmeyi lütfetsin inşallah. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, sizi Firdevs cennetine kabul ve Cemaliyle müşerref olanlardan eylesin inşallah... Sözlerimi gece yolculuğu programının başlangıcında okunan dua ile bitirmek istiyorum.

"Sırların hazinesi olan Bismillah ile başlarım, onun ile o hazineyi keşfederim. Ardından mahlukatın en hayırlısı, dalalet ve yanlışlıkların ortadan kaldırıcısı Hz.Muhammed(sav)’e salat ve selam getiririm. Hiç şüphesiz Allah ve melekleri peygambere salavat getiriyorlar, rahmet gönderiyorlar, onu maddi manevi destekliyorlar. Ey müminler siz de ona salavat getirin, selam verin, biat edin. Onu maddi ve manevi destekleyin.

Allah’ım etrafı sırlar dağıtan, nurlar saçan, hakikatlerin onun hayatında yükseldiği, adem ilimlerinin ona inip mahlukatı aciz bıraktığı, anlayışların onu anlamakta kısır kaldığı, bizden ne geçmiş ne de gelen kimsenin onu anlamadığı o zata salavat indir.

Melekut bahçeleri onun cemalinin çiçekleriyle revnaktardır. Ceberut havuzları onun nurunun feyziyle fışkırandır. Hiçbir şey yoktur ki ona bağlı olmasın.

Çünkü eğer o zat vasıta olmasaydı mevcudat zail olurdu. Öyle bir salavat ki senden sana ve ona yakışır.

Allah’ım! O sana dalalet eden en kapsamlı sırrındır, senin önünde durmuş en büyük perdendir O.

Allah’ım beni onun nesebine ilhak et, onun şerefinden bana da nasip et. Onu bana öyle bir tanıt ki, bütün cehalet kaynaklarından kurtulayım. Fazl ve ilim kaynaklarından kana kana içeyim. Onun yolu üzere yardımınla mahfuz bir yolculukla beni huzuruna al.

Beni batılın üzerine saldırt ki onu ezeyim, beni ehadiyet denizine at, vahdet denizinin ortasında beni batır ki vahdetten başka bir şeyi ne göreyim, ne işiteyim, ne de bulayım.

Allah’ım isimlerine ayna olan o büyük perdeyi ruhuma hayat yap ve onun ruhunu hakikatimin özü kıl ve onun hakikatini dünyalarımı derleyen kapsamlı bir hakikat yap. Ey ilk hakikat olan evvel, ahir, zahir, batın.

Kulun Zekeriya (as)’ın yalvarışını dinlediğin gibi benim de yalvarışımı dinle. Kendin ile senin için bana yardım et. Kendin ile senin için beni teyit et. Benimle kendi aranı birleştir. Benimle başkası arasına engel ol ya Allah, ya Allah, ya Allah.

Ey Rabbimiz kendi katından bize bir rahmet ver ve işlerimizde doğru karar aldırma imkanını ver ve işlerimizde bana bir ferec ve çıkış yolu nasip et.

Allah ve melekleri peygambere salavat getiriyorlar. Ey müminler siz de ona salavat getirin, ona selam verin. Allah’ın salavatları, selamı, tebrikleri, rahmet ve bereketleri, efendimiz ve abdin, sevgilin, peygamberin, elçin olan Muhammed (sav)’e al ve ashabına olsun tekler ve çiftler adedince, Allah’ın mükemmel ve mübarek kelimeleri adedince..."

Aşk-ı Beka dedi ki...

Bu ne güzel bir paylaşımdır ki, bir yazı, bir radyo programı insanların hayatını aydınlatır, yollarını açar..Çok değerli yazarlarımıza ve radyo programcılarımıza duacıyım..Allah onlardan razı olsun..
Benim de zihnimdeki soru işaretlerine cevap olan, yolumu aydınlatan vesile Karakalem yayınları olmuştu..Metin Karabaşoğlu'nun Mustafa Ulusoy'un kitaplarıyla, içimdeki boşluk dolmuş ve hayat bambaşka olmuştu benim için.. Allaha çok şükür, bu eserler nur'un kaynağı eserlere yöneltti ve artık başka bir alemdeydim..
Öyle bir alem ki, yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevmeyle şenlenmiş, huzurla mutlulukla dolmuş..

Rumuzunuzdaki isimde bir kitap okumuştum. Mirdad-kundaktaki ermiş.
Mihail Nuayme'nin bu ve Kendini Arayan Adam kitaplarını da çok beğenmiştim..
Mirdad kitabını okumamdan uzun bir süre geçmişti ve bir vesileyle kitabı yeniden elime almıştım, o gün meydana gelen bir can sıkıntısına ilaç olacak nitelikte cümlelerle karşılaşmıştım..
"Bulanık bir ırmak, diğer bir ırmağı bulandırabilir. Fakat bulanık bir ırmak, denizi nasıl bulandırabilir ki! Deniz onu komik bir şekilde yutar, çamurlarını alır, bir alana onları yayar, sonra da çamur yerine ona bol bol su verir "..

İşte bu cümleler, içimde "deniz" olma arzusu uyandırmış beni şevklendirmişti..
Rumuzunuzla bu güzel cümlelere döndüm yeniden.

Ve Gece Yolculuğuna..
Allah razı olsun..Kubilay Aktaş'ın programı çok istifadeli bir program..Ne yazık ki uzun zamandır dinleyemedim. Bu bir vesile olsun inşallah en kısa zamanda yeniden o hazineden bir şeyler düşsün heybemize..

kelime, cümle, yazı, konuşma, muhabbet, Rabbe yönlendirince hepsi ne kadar anlamlı, ne kadar güzel !..

çok şükür !....

mirdad dedi ki...

Tekrar merhaba,

Rumuzum zaten ordan geliyor, mihail nuayme'nin kitabından :) Geceyolculugu programı ile tanışmam bir ramazan sonrasına denk gelmişti. Ve ramazan ayı boyunca sevgili abim geceyolculugu programlarında mirdad kitabını işlemiş. Ben maalesef kaçırmıştım; ama daha sonra o programlardan oluşan cd'yi alarak bu açığımı kapattım. Hatta şu anda www.radyonur.com adresinde geceyolculuğu programının arşivinde o 33 program paylaşılıyor :) Mirdad kitabı geceyolculuğu programını takip etmeye başladıktan sonra aldığım ilk kitaptı. bu yüzden benim için önemi büyük. Hatta kitabın başlarında gecen şiirimsi bir ifade hala aklımdadır,

"Asasız yürüyen insan tökezlemekten kurtulur her an
Bir evden tiksinen insan her yerde yaşar her zaman
Yazık bize asaların esiriyiz
Yazık bize evlerin esiriyiz"

Geceyolculugu programının bana en büyük yardımı kişisel bir kütüphane oluşturmamda oldu. Programda bahsi gecen kitapları toplamaya başladım yavaş yavaş. O kitaplar başka kitaplara vesile oldu. 1 sene zarfında yaklaşık 250-300 kitap topladım. Şimdi de yavaş yavaş onları okumaya, bitirmeye çalışıyorum. Almayı istediğim yeni kitaplar var sırada çünkü :) Bazı kitaplarımı takrar tekrar okuyorum. Mustafa Ulusoy'un Aynalar Koridorunda Aşk kitabı mesela. Filibeli Ahmet Hilmi'nin Amak-ı Hayali mesela. Bir diğeri sevgili Hakan Yalman'ın Kuantum Dilinde Kainatın Hecesi kitabı... Metin Karabaşoğlu ağabeyimizin kitaplarını eklemezsem vicdanım rahat etmez. Ki sevgiii Metin ağabeyin bendeki yeri apayrıdır. Benim için ızdırap ve sıkıntılarla dolu bir dönemde, hayatımın keskin bir dönemecinde Rabbimin ihsan ve inayetiyle yolumu aydınlattı. Her hatırlayışımda Rabbime hamd ediyor, onun için dua ediyorum.

Blogunuza yazdığınız bir söz, benim için nelere vesile oldu, tahmin bile edemezsiniz. Her an yeni bir tecellide olan Alemlerin Rabbine hamd olsun, salat ve selam onun sevgili Habibinin (a.s.m) üzerine olsun. İnşallah Rabbim rızasını kazanan, sevdiği kullarının zümresine ilhak eder bizleri.

Okumayı seven bir insan olduğunuzu tahmin ederek tavsiye edeceğiniz kitapları okumaktan memuniyet duyacağımı ifade etmek istiyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Kadir-i Mutlak'a emanet olun.

Aşk-ı Beka dedi ki...

Yazınızı okuduktan sonra hemen radyonur sayfasına girdim, Mirdad'ın şerhini Kubilay Aktaş'tan dinlemek çok güzel olacak inşallah. Şu anda bilgisayarımın ses sisteminde bir problem var, en kısa zamanda dinleyebilmeyi ümit ediyorum.

Mirdad'dan yazdığınız bölüm, Asayı Musa'yı ve onun şerhini hatırlatıyor. Hz. Musa'nın bizlere verdiği mesajı en güzel
Necmettin Şahinler'in "Bir Çöl Hikayesi" kitabıyla hissetmiştim. İnsan yayınlarından çıkan bu kitabı tavsiye ederim..

Kitap tavsiyesi konusunda, ben de sizden ricada bulunayım. Zira takip ettiğimiz eserler aynı eksenli kitaplara benziyor:)

Aynalar Koridorunda Aşk, Ruhsal Zeka, Sonsuzluk Yolculuğu, Oku Ama Neyi gibi kitaplar benim için de çok değerliler..

Bahsettiğiniz Hakan Yalman'ın eserini hiç duymamıştım, kitapyurdu.com'da aradım ama bulamadım. Hangi yayınevinden çıkarılmıştı acaba?..

Alaaddin Başar'ın eserlerini çok beğeniyorum. Nur'dan cümleler serisini, Esma-i Hüsna kitabını okudum, çok istifade ettim, eğer okumamış iseniz tavsiye ederim.

prof.dr.Robert Frager'ın "Kalp, Nefs, Ruh" kitabını önerebilirim..


Mubarek gecenizin bereketli geçmesini diliyorum. Allah'a emanet olun, dua ile.

mirdad dedi ki...

Merhaba,
Necmeddin Şahinler ilgiyle takip ettiğim yazarlar arasındadır. Bahsettiğiniz Bir Çöl Hikayesi dahil elimde 4 kitabı var. Fakat Necmeddin beyin kitaplarına ulaşmak, kitapçılarda bulmak biraz zor oluyor. Galiba en güzeli insan yayınlarının merkezine gidip kitaplarını toplamak :) Necmeddin Şahinler beyin Furkan Yayınlarından çıkan Musa ile Yürümek kitabını tavsiye ederim. Kur'an da anlatılan Hz. Musa ile Hz. Hızırın birlikte seyahatini ilmi ledün bağlamında şerh etmiş yazar. İlginizi çekeceğini düşünüyorum.

Hakan Yalman abinin Kuantum Dilinde Kainatın Hecesi kitabı Yeni Asya Yayınlarından çıkıyor. Yeni Asya Yayınlarını kitapçılarda bulmak biraz zor. Kitapçılar sadece Yeni Asya yayınlarından Risale-i Nur baskılarını ellerinde bulunduruyorlar. Özel sipariş geçerseniz getirebilirler sanırım. Bursa ve Kayseri'de o kadar kitapçı gezmeme rağmen, ki bunlara NT mağazaları dahildir, hiçbirinde kitabı bulamadım. Ancak Yeni Asya Gazetesi bürosuna giderek kitaba ulaşabildim :) Yine Hakan Yalman ve Kubilay Aktaş abilerin beraber Nesil Yayınlarından çıkardıkları Sözlerin ve Renklerin Gizemi isimli kitabı tavsiye edebilirim.

Filibeli Ahmet Hilmi'nin Amak-ı Hayal kitabı tavsiye listemin en başlarında yer alır. Bu kitabın birkaç yayınevinden çıkmış baskılarını gördüm kitapçılarda ama Yeditepe Yayınları veya Kaknüs Yayınevinin baskılarını tavsiye ederim. Bu iki yayınevinin baskılarında kitap içerisinde geçen eski dilde söylenmiş şiirlerin tercümeleri hemen alt sayfada verilmiş. Diğer yayınevlerinde böyle bir uygulamayı görmedim.

Geceyolculuğu programının bana bir diğer hediyesi olan Bilge Yayınlarından çıkan Fardipli SinHa kitabını da ekleyeyim tavsiye listesine. Yazarı sanırım Mehmet Ali Bulut. Taze çıkan Mayıs 2006 baskılı bir diğer kitabı da hazır Bilge Yayınlarından bahsediyorken ekleyeyim listeye. Sevgili Senai Demirci ve Yusuf Özkan Özburun'un beraber hazırladıkları Tanrı Sana Küsmedi isimli kitap Bilge Yayınları patentli.

Bir arkadasımın tavsiyesiyle aldığım ve çok beğendiğim bir diğer kitap Mehmet Akar imzalı Tuz Yangını. Merkür Yayınlarından çıkmış benim elimdeki baskı. Ama kitapçılarda Timaş Yayınlarından çıkan baskılarını da gördüm.

Kemal Ural'ın farklı bir tarzda yazdığı Küçük Şey Yoktur kitabı Şule Yayınlarından çıkıyor. Keza yine aynı yayınevi tarafından basılan sevgili Taşkın Tuna'nın kitaplarını (Oku ama Neyi, Bir Elma İki Ayna ve 1*1 Bütün Sayılarda Bir Vardır) Oku ama Neyi kitabını okuduğunuzu ve sizin için değerli olduğunu ifade ettiğinizden dolayı elinizde bulunduğunu tahmin ediyorum.

Senai Demirci abinin Risaleler üzerine denemelerinden oluşan ve Timaş Yayınlarından çıkan Kalbimizi Yeniden Yazmak isimli kitabı ve yine Senai abinin Timaş Yayınlarından çıkardığı, erkek-bayan ilişkilerini konu alan denemelerini içeren Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu kitabını da listeye ekleyelim.

Aynalar Koridorunda Aşk kitabından sonra okuduğum ve çok istifade ettiğim Ümit Şimşek ağabeyimizin Zafer Yayınlarından çıkan Ben ve O isimli kitabını da listemizin üst tarafına not edelim.

Tasavvufa ilginiz varsa Kaknüs Yayınlarından çıkan Michaela Mihriban Özelsel'in Halvet deneyimini anlattığı Halvette 40 Gün ve Hac notlarından oluşan Kalbe Yolculuk kitapları da listemizde bulunsun.

Listemizde sona doğru geliyoruz. Blogumda neşrettiğim tebliğin içinde bulunduğu kitabı ekleyelim listeye. Gelenek Yayınlarının çıkardığı, Uluslararası Bediüzzaman sempozyumlarında sunulan tebliğlerden oluşan Bediüzzaman ve İnsan, Bediüzzaman ve Marifet ve Bediüzzaman ve Tasavvuf isimli kitapların kitaplığınızın başköşesine kurulacaklarına eminim.

Ve geldik en sona. En güzelini en sona sakladım. :) Mevlana Hazretlerinin Mesnevisi. Dr. Şefik Can tarafından türkçeye çevrilmiş Ötüken Yayınlarından çıkan 6 ciltlik Mesnevi Rabbi tanıma, O'na yaklaşma yolunda kılavuz bir kitap. Muhterem yazar Şefik Can'ın, Mesneviden konularına göre seçilen beyitlerden oluşturduğu Ötüken Yayınlarından çıkan Cevahir-i Mesneviyye adını verdiği eser listemize eklediğimiz son kitap olsun.

Muhammed Bozdağ, Mustafa Ulusoy, Metin Karabaşoğlu ve Taşkın Tuna gibi isimlere ait eserleri, eserlerin bazılarını okuduğunuzu ifade ettiğiniz için diğerlerini de okuduğunuzu düşünerek listeye eklemedim. Şimdilik listemiz bu kadar. Listeye eklemeyi unuttuğum kitaplar aklıma geldikçe ve okudukça listemize yeni kitaplar eklemeye devam edeceğim inşallah. Sizden de aynı ricada bulunarak sözlerime son vereyim.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Halık-ı Kainat'a emanet olun...

Dua ile...

Aşk-ı Beka dedi ki...

Tekrar merhaba,

Önerilerinizi ilgiyle okuyup, okumadığım kitapları bir yere not ettim :) Gerçekten ışık tutucu seçimler..

Bunlardan Amak-ı Hayal'i ortaokul yıllarında okuduğum için net hatırlayamıyorum. Yeniden okumakta fayda olacağını düşünüyorum..

Senai Demirci ve Ümit Şimşek'in bahsettiğiniz kitaplarını ve Halvette 40 gün'ü okuma fırsatım olmuştu.

Dilerim önerilerinizi kısa zamanda okuyup idrak etmek ve yaşantımıza katmak nasip olur.

Ben de bana ışık tutan kitapların şöyle bir listesini çıkaracak olursam, aslında sizinkilerden çok farklı bir şey olmayacaktır ama bir deneyeyim..

16 yaşımda okuduğum “Neyi Kaybettiğini Hatırla-İsmet Özel-Şule Yay” kitabı düşünce dünyasına doğru ilerletmişti beni..İlk düşünceler, ilk arayışlar..Şu anda okusam o kitabı ne hissederim bilmiyorum ama o zaman beni etkileyen kitaplardan biri olmuştu ve akabinde İsmet Özel’in başka kitaplarını okumama sebep olmuştu..

Saint Exupery’nin “Kale..ama sen insansın- Kaknüs Yay.” Kitabı da o yıllarda beğendiğim kitaplardan biri olmuştu..

M.Engin Noyan’ın Kur’an Günlüğü serisi de Kur’ana yakınlaşmak adına güzel kitaplardı..

İnsan Yayınlarından “Hayat Nedir?” isimli Hace Yusuf-i Hemedani’ye ait kitap da o yıllarda ışık tutan kitaplardandı..Sadi’nin Gülistan’ı öyle..

Birey Yayınlarından “Kekeme Çocuklar Korosu” isimli kitabı çok beğenmiş ve iki defa okumuştum..Bu sürede, rus edebiyatı, hikayeler vs. gibi kitaplar da okuyordum..

Ve nihayet Karakalem’den Mustafa Ulusoy’un benim için dönüm noktası olan “Nietzsche ve Babaannem” kitabı 2001 yılında karşıma çıktı ve akabinde karakalemdeki kitapların çoğu sırayla kitaplığıma eklendiler..Bunlardan, Küçük Şeyler, Dar Kapıdan Geçmek, Camide Dans Var o zaman en çok etkilendiğim eserlerdendi..

Nefs Kavramını anlamakta yardımcı bir eser: Kur’anda Nefs Kavramı- Ahmet Ögke-İnsan yayınları tavsiye edebileceğim bir kitap.

Zafer Yayınlarından Selim Gündüzalp’in “Ölüm Son Değildir” kitapları da ölümü bir korku olmaktan çok kavuşulacak bir menzil gibi hissettiren çok beğendiğim kitaplardı..

Albatros Yayınlarından, İbrahim Refik’in Edeb Ya Hu kitabı da tavsiye edebileceğim bir kitap..

İnsan Yayınlarından, Su Üstüne Yazı Yazmak eseri de gerçekten çok beğendiğim ve çok şey öğrendiğim kitaplardandı..

Sadık Yalsızuçanlar’dan Gezgin Kitabı da tavsiye listesine eklenebilir. (Timaş)
Prof.Dr.Alaaddin Başar’ın Nurdan Cümleler kitapları yine çok sevdiğim beğendiğim kitaplar..

Doğan Kitap’tan çıkan, Nuriye Akman’ın “Nefes” isimli kitabı da en sevdiğim kitaplardan biridir..

Kemal Sayar’ın Hüzün Hastalığı kitabı
Nazan Bekiroğlu’nun İsimle Ateş Arasında’sı..(Timaş)
Serkan Özburun’un Kaknüs yayınlarından çıkan “Kanadı Kırık Melek” kitabı..
Ali Ural’ın Makyaj Yapan Ölüler kitabı (Merdiven Yay)
Ümit Şimşek’in “Araştırma Teknikleri”
Alice Miller’ın Arion Yayınlarında yayınlanmış olan “yetenekli çocuğun dramı” kitabı..

Yine tavsiye edebileceğim kitaplar arasında..

Halık-ı Kainat’a emanet olun efendim..

Adsız dedi ki...

sa.sırların hazinesi olan BİSMİLLAH ile başlarım....blogunuza gece yolculuğu programını ararken rastladım.çok duygulandım.gece yolculuğu programını tam bir bunalım içerisinde iken radyo kanallarını değiştiriken rastgele buldum.sonra tam bir gece yolculuğu...gece 12 oldumu radyo nerede çekiyorsa ben ordaydım:)sonra elimde defter, kalem yazıyordum.ara ara bakıyorum.kısacası hayatımda farklı açılımlara sebep olan gece yolculuğu programını hatırlatan sizlerden ALLAH RAZI OLSUN.bir ara tuttuğum notları yazarım herkes dinlediklerini tebessümle hatırlasın diye.

Adsız dedi ki...

s.a radyo proramınızı zevkle dinl
iyoruz kalbim heyecenla doluyor aydınlanmak istiyoruz rabbimizi allahımızı tanımak yolunda küçücükte olsa aydın lanyoruz:)

Adsız dedi ki...

geceyolculuğu programını çok uzun zaman önce.dinledim yıllar sonra anladım ki..en huzurlu olduğum anlarmış şimdi arıyorum programı bulamıyorum