10 Ekim 2006

ÇATIK KAŞLAR



Gözlerimle insanların kaşlarını yokluyordum. Yaklaşık 13 kişinin gözlerinin üstüne baktım iki yay ne gibi bir ifade sunacak diye.

Tam 12 kişinin kaşları çatıktı ! Öfke ya da hoşnutsuzluk ifadesi olan bu kasılmış yaylar yaraşıyor muydu hiç o güzel yüzlere? Mutluluk nerde kalmıştı?

Gülümsediğim iki-üç yaşlarındaki bir çocuk neşeyle el salladı bana. Belli ki tebessümü anne babasından öğrenmemişti ufaklık..Yaratılışı öyleydi, masumiyet ve tertemiz pırıltılar vardı gözlerinde..Evet annesi ve babası öğretmemişti belki gülücük saçmayı ama bu küçük çocuk onlara öğretebilecekti neşeyi..
Tersinin olmaması için dua ettim.
Büyüdükçe sevgiden ve tebessümden koparılan çocuklar için çokça dua..
Sokaklarda, otobüste annelerinden nahoş sözler işiten, kimi zaman kolundan çekiştirilen, çoğu zaman susturulan çocuklar için dua..
Yedi kat göğün derinliğinden, bulutların üstünden alınıp televolelerin, sihirli cadıların içine sokuşturulan çocuklara dua…ve annelerine ve babalarına da ..dua illa ki dua !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yuzu gulmuyor insanlarin dogru. hayirdir niyeki acaba!? cok buyuk idealleri varda omudur kaciran keyifleri? dunyanin en ucra koselerindeki mazlum ve mahrumlarin perisan vaziyeterimi bozuyor agiz tadini? insanligin oluk oluk atese akislarimi daraltiyor sineleri? buyuk davalarin agirligimi cokertiyor omuzlari? yok yok. yazikki yok. neden ozaman bu cokuntu? sasmamak elde degil bu hale. yada aslina sasilacak birsey yok bu iste. dertsizlikten buyuk bir yuk yoktur omuzlara, dunyada kendi rahatinin pesinden kosmaktan daha gaddari yoktur rahati huzuru bozmak icin, lezzetin pesinden kosmaktan daha beteri yoktur lezzeti zehire ceviren.
neylersinki felegin nizami boyle kurulmus. zirve umudeden yokusu goze alabilmeli, basak arzu eden tohumu feda edebilmeli, vuslat isteyen yola koyulmali... iste o vakit yuzlerde derin ve hakiki bir tebessum, ruhlarda buyuk bir sükun ve kalplerde tam bir itminan hali hukumferma olur. ayni tarihin kaydettigi buyuk sahsiyetlerde oldugu gibi...

Aşk-ı Beka dedi ki...

Allah razı olsun ne kadar güzel yazmışsınız,
vuslat isteyen yola koyulmalı..işte o vakit yüzlerde derin ve hakiki bir tebessüm, ruhlarda büyük bir sükun ve kalplarde tam bir itminan hali hükümferma olur. demişsiniz..

Dünyanın tüm acılarına rağmen derin bir tebessümü yüzde barındırabilmeli diye düşünüyorum..
Zira, Peygambere Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem, bütün kullar için endişe edip, acı çekiyorken, her şeye rağmen mütebessim imiş..

Ne vurdumduymaz tebessümler yaraşır öyleyse bizlere,
ne de ümitsiz asık çehreler..

Rabbim o derin ve hakiki tebessümü hepimize nasip etsin !....