18 Ocak 2007

Yağmura ve kara hasret


Ice Storm 2007*
Originally uploaded by greenlikeglass.
İnce ince tutunuşlar demiştik, şimdi de ince ince sarkan bu buzlar çıktı karşımızda..Onlar da inceden inceye tutunmuşlar.
Başka bir memleketten, kim bilir nereden ekranımıza gelen bir görüntü..Başka bir memleketten, zira memleketimiz Rahmet bekliyor.
Dualar yükselsin inşallah kalplerimizden, Rahman olan Rabbimiz Rahmetini göndersin topraklarına..
Küçüğünden büyüğüne canlı-cansız tüm yaratılmışlar vesile-i rahmet olan suya muhtaç. Su hayata can katıyor. Damarlarımızda ve kalbimizde çarpan da su..Gözlerimizdeki ışıltı da su..
Bir bitkinin rengi de su..Bir çocuğun gülüşü de su..
Su, yani rahmet..
Ne çok muhtacız. Rabbim hayırlarla yağdırsın, hayırlarla suya ve rahmete kavuştursun bizleri..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ne garip degil mi? insanlar kar yagsin, kis gelsin diye dua ediyorlar.

Adsız dedi ki...

Bitkilerin, hayvanların, insanların ve bütün canlıların ihtiyacı olan su nedir? Ortaokulda fizik dersinde öğretmen suyun iki hidrojen ve bir oksijenden meydana geldiğini uzun uzun anlattıktan sonra bir arkadaşı tahtaya kaldırmış ve " şimdi şu tahtaya bir su yaz bakalım bi" demişti. Arkadaş da kocaman harflerle "SU" diye yazmıştı. Sonra tebeşiri kendi aldı ve "H2O" diye suyun formülünü yazmıştı.

Şimdi düşünüyorum da, demek ki hidrojen ve oksijen molekülleri çok merhametli iki element oldukları için, çiçeklerin, yaprakların, kuşların, kelebeklerin, ineklerin, sineklerin, yaşlıların ve bebeklerin haline bakıyorlar, onların suya ihtiyaçları olduğun düşünerek birisinden iki molekül, birisinden bir molekül birleşerek suyu meydana getiriyorlar. Böylece hayatın en değerli vasıtası oluyorlar.
Sadece içmek için değil, hayatın her alanında bir can simidi gibi suya sarılmıyor muyuz?
Gemileri yüzdüren, İnsana dünyayı gezdiren, sanayiden tarıma, temizlikten tazeliğe kadar her şeyde suya muhtaç değil miyiz.
Ey su, sana ne kadar teşekkür etsen az değil midir?
Ne dedin, teşekkürü sana etmeyelim mi?
Kime edelim peki_?
- Beni sizi yaratan, bana bu vasıfları yükleyip sizin hizmetinizle görevlendiren, Rahman ve Rahim olan O Zat’a şükür edin ki, rahmetini benim damlalarımla size gönderiyor. Yoksa, ben sizden çok daha âciz, fakir ve cüz’i bir maddeyim.
- Haklısın ey Rahmet damlası, teşekkürümüzü Rahmana’a yöneltiyor, aczimizi itiraf ederek rahmetini talep ediyoruz.

Aşk-ı Beka dedi ki...

Allah razı olsun gönül pınarı, çok güzel ifadeler bunlar, gerçekten su dile gelse böyle derdi sanırım :)

Sevgiyle..