04 Ocak 2008

Kar tanesi duası- Senai Demirci

“Üzerimize cemaliyle yumuşacık ve şeker tadında karlar indirip,celaliyle dağları ve yolları kara bürüyen Rabbimiz...Kalplerimize kar tanesinin paklığını indir...Mutluluklarımızı kar taneleri sayısınca çok eyle...Hüzünlerimizi rahmetinin dokunuşuyla kar taneleri gibi erit..Dostluklarımızı her bir kar tanesi gibi özel ve güzel eyle...Bizi senin rızan yolunda uçuşan kar taneleri eyle...Günahlarımızı gufranının karında yıka ve temizle...”

Senai Demirci - Kar tanesi duası

paylaşan:T.Börekçi

3 yorum:

Delfina ; dedi ki...

çok güzel...senai demirci'nin yüreğimize dokunan tüm yazılarını,şiirlerini çok seviyorum...

paylaşım için tşkler...

Adsız dedi ki...

Bize kar tanelerinin şekillerinin çeşitliliği misali verdiğin farklılıklarımızı ve benzerliklerimizi Sen'in yolunda ve hakiki uhuvvet çizgisinde kullanmamızı nasib eyle, Rabbimiz.
Kar tanesinin erimesine mukabil Sen'in isminin tecellisi olmasından dolayı (verdiğin) zihinlerde ve gönüllerde sonsuz adetçe kayıtlı kar tanesi halketmen gibi bizi de insan-ı kamil noktasında isimlerinin tecellisi olmayı ve Sen'in yolunda erimeyi nasip eyle, ey er-Rahman ve er-Rahim. Ki, yine Sen'in iznin ve kereminle Baki alemde tekrar dirilelim, ya Baki, entel-Baki.

ersilver dedi ki...

Uzaktan baktığımızda her kartanesi aynıymış gibi gelir bize. Belki üzerine basıp geçeriz çoğu zaman günlük telaşenin içersinde ne kadar sanatlı yaratılmış olduklarının farkına bile varmadan. İnsanlarda ilk bakışta birbirlerine benzer görünürler ama hepsi ayrı bir alemdir. Nasıl ki kar tanelerinin güzelliğini görmek için durmak yakından bakmak lazım tıpkı bunun gibi insanlarıda tanımak için yakından bakmak lazım. Kısa bir süre bakıp hüküm vermek karın üzerine basıp geçmek gibidir. Karın, insanların ve tüm güzelliklerin farkına varabilmek, onlara zaman ayırabilmek duası ile. Rabbim yağan karları taşıyan her bir meleği affımıza duacı yapsın inşallah.