25 Nisan 2008

Yorulduk biz...


Chayden
Originally uploaded by dan_garner_s
Biz artık internlüğün bu 10. ayında çok yorulduk..çok gerildik..çok üzüldük..kimi zaman böyle yorgunluktan başımız bir yerde..kimi zaman gözyaşları..kimi zaman stres..öfke..
Anneannem diyor: kızım keşke başka bir okul okusaymışsın ne zor okulmuş böyle, harap oldun...
Ki anneannem neler yaşayıp, nasıl yorulup, maddi manevi ne sıkıntılar çektiğimizi bilmiyor bile..
Ev arkadaşım ayda 10 nöbet tutarken cerrahide, tüm gün çalıştırılıyor, bir de üstüne ceza nöbeti tutturuluyor..Gözyaşlarına biz şahitiz... Ama insanlar acımasız, insanlar duyarsız..
Ne hasta olmak kar ediyor, ne yorgun olmak..
kim eline ne kadar bir güç geçirdiyse onu sonuna kadar zorluyor..
Rabbim diyorum, iyi ki insanların eli çok uzun şeylere yetişmiyor..
Yoksa hırs ve öfke daha neler yaptırabilir insana..
Mesela, kabil olsa insanlar öfkeden birbirini yok edebilir..Elinde olsa, onun soluduğu havayı da kendi soluyup onu havasız bırakabilir..
Bir öfkelendiğinde onun canını alabilir..
Oysa Rabbim, kendisine asi kullarından bile son nefese kadar merhametini esirgemeyip es-Sabur ismi ile sabır gösteriyor...
Emrettiği hiçbir şeyi yapmayan, yahut kendisini yok sayan kullarından dahi ne havayı ne suyu, ne rızkı esirgiyor..
Oysa insanoğlu hata affetmiyor..Ufacık bir yetkiyle insanlara hükmetmeye çalışabiliyor, başkalarının gururunu incitebiliyor, rencide edebiliyor..
Tıpkı ayetteki gibi..
Şüphesiz ki insan çok cahil, çok zalimdir...
Bu cahil ve zalim yönlerimizden ve
cahil ve zalim yönlerini sereserpe ortaya döken insanların şerrinden Rabbime sığınıyorum...

Yorgun kalplerimizden duanızı esirgemeyiniz efendim..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yazdıklarınız az ya da cok hayat-ı içtimaiye tablosunun hemen her karesınde yaşanıyor malesef. Zikrettiğiniz vech ile, ufacık bir yetki hemen karşınızdakine tahakkum vesilesi olarak kullanılabiliniyor. Hak hukuk adalet sefkat merhamet vs... bunlar bu insanların dünyalarında pek yer etmeyen kavramlar. Sadece ben merkezciler, ene diyorlar, narsistleşmiş benliklerinin tatmini en buyuk lezzet kaynağı onlar için. Mimsiz medeniyetin batıl felsefesinin terbiye-i kemaliyesinin mahsulu bu tablo işte malesef.

Bu hususta malesef benım de ciddi agız yanmışlığım oldugu için uslubum bıraz ağır kactı mazur görün lütfen

Kendı adımıza öncelikle askerlik yaparken bu yazdıklarınızı hatta daha da ötesini yaşayabılıyorsunuz malesef. Ardından da hayat-ı içtimaiyenin değişik karelerinde. Ben sırf bu nedenden ötürü istifa edip iş değiştirmek durumunda kaldım zamanında.

Zikrettiğiniz gibi
Rab cahil, zalim, hakkaniyet ve merhamet duygularından yoksun kişilerin şerlerinden bizleri muhafaza eylesin inşllh

Biraz hususi bir içeriği olması nedeniyle yazıyı yayınlamamanız ricam

Baki selam ve dua ile
Rab yar yardımcınız olsun

Tarık Börekçi

'gönül telim' dedi ki...

tüm yazılarınızı begeni ile takip ediyorum.. ins tus sınavınızıda atlattıktan sonra daha cok rahatlamanızı diliyorum..
sizde duada eksik etmeyin hayırlı günler

Adsız dedi ki...

Rabbi yesir valatü asir Rabbi temmim bil hayr...Rabbi yesir valatü asir Rabbi temmim bil hayr...Rabbi yesir valatü asir Rabbi temmim bil hayr...

ada dedi ki...

Bizler yaratılmışlar arasında birer mücevheriz bazen bunun farkını yitiriyor olsakta...Bazen parlayan yoldan gitmeyi unutuyor, matlaşıyoruz farkında olmadan...
Rabbim daima parlamamızı daim edecek insanlardan ve yollardan mahrum eylemesin bizleri..
Amin... :)

mq dedi ki...

internlük gerçekten berbat bir şey. o nöbetler, bitmeyen nöbetler. acildeyken nöbete gitmiyem gitmiycem diye bir ağlamadığım kalmıştı, gerçi oyle bunaldim ki bi seferinde aglamamak icin kendimi acilden disari attim. neyse ki bitti oyle degil mi. tatilsiz, memuriyetten beter, vasifsiz isci olarak calistirildigimiz, ustune ustluk amelelikten baska da biseyi dogru durust ogrenemedigimiz, çok sukur gecmis olan 12 ay... bu nobetlerden sonra yanlis meslek sectigimi dusundum gercekten. simdi de en az nobeti olan bir uzmanlık, yada saglik ocagi hekimligi istiyorum. mumkunse uzun bir sure hastane gormek istemiyorum. aslinda hic doktor olmak istemiyorum, evde oturup cicek sulamak kitap okumak istiyorum.